Itt a barackszezon! Anyukáméknál sok sárgabarack terem, de a gyerekeknek sajnos nem ízlett nyersen :( Lekvárnak persze imádják :)
Barackos muffin recept:
Hozzávalók:
25 gramm apró szemű zabpehely
75 gramm tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
fél csomag sütőpor
150 gramm sárgabarack (kb 4db) vagy őszibarack
75 ml olaj, olvasztott vaj, vagy kókuszolaj
50 gramm (nyírfa)cukor
20 gramm méz (az eredeti receptben ez nem volt, elhagyható, ha valaki nem annyira édes szájú)
1 db tojás
Elkészítés:
Külön összekeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, zabpehely), és külön a vajat a cukorral, a tojással, és a pürésített, friss barackkal. Végül összekeverjük a két masszát, és muffinsütőbe tesszük.
A recept szerint ez 6db-ra elegendő, de én 24db-os muffinsütőbe tettem, és pont elég lett a tészta. Mindenesetre nyugodtan lehet eleve dupla adagot sütni, mert gyorsan elfogy - legalábbis nálunk :)
Az eredeti receptben 100gramm friss barackot írt, és 50gramm aszalt
barackot, de azt én nem szeretem, ezért frissel helyettesítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon jók lettek a képek, tetszik ahogy tálaltad!:)
VálaszTörlésmilyen művészi (és biztos finom!) :)
VálaszTörlés