2014. március 6., csütörtök

Az én fülbevalótartóm

Sziasztok!

Elkészült a saját bejáratú fülbevalótartóm. Már el is felejtkeztem róla, hogy ilyen sok szép darabom van! Szerintem ezentúl többször fogom használni őket, mert olyan szépen mosolyognak rám a polcról :)
Lássuk, hogy készült. Először is kivágtam egy tetszőleges méretű darabot egy kartonlapból (az enyém 12x32cm lett). Szerencsére minden dobozt elrakok, így volt miből válogatni :)
Majd befestettem fehérre. Sima tempera volt itthon, de ez is megfelel, mert csak azért kell, hogy ne a drapp szín üssön át a szalvéta alatt. Ha vastag csomagolópapírral fedjük be, nem szükséges az alapozás.
A papírt félbehajtottam, és egy madzaggal összekötöttem. Így kétoldalas lesz a fülbevalótartó.
Választottam egy szalvétát a gyűjteményemből, és egy ajándéktasakot. Decoupage ragasztóval bekentem a kartonlapot, és ráragasztottam a szalvéta legfelső rétegét, valamint a csomagolópapírt. A tetejét is átkentem a decoupage lakkal, így kevésbé sérülékeny, és enyhén vízálló.
Miután megszáradt, egy nagylyukú tűvel lyukakat szúrtam rá, majd beledugdostam a fülbevalókat. Ebben kisfiam is segített :) Kész is!
Ti hogy tároljátok a fülbevalóitokat?

3 megjegyzés:

  1. De szépek!:) Különösen a jobb oldali, olyan kis tavaszias.:)
    Az én fülbevalóim a fiókban vannak, újabban nem tudja elviselni a fülem őket. :S

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek! Az ajándéktasak mintája különösen tetszik, visszafogottan kis elegáns - jól mutatnak rajta a fülbevalók :)

    VálaszTörlés