2014. február 21., péntek

Szalag nélküli farsangi fánk

Sziasztok!

Ha már farsang, mindenképpen szerettem volna kipróbálni a fánkot. Még nem sütöttem "rendes" fánkot soha, csak túrófánkot, és bevallom, féltem is kicsit tőle. Nem annyira bonyolult dolog, de tökéletesre nehéz csinálni, legalábbis nekem nem sikerült. Igazából csak egy baja lett: nem lett szalagos...
Az íze tökéletes volt, szépen megkelt és rendesen átsült. Feljött az olaj tetejére, de nem annyira, hogy ne süljön barnára a csík az oldalán.
Azt hiszem nem várok jövő farsangig, hanem hamarosan újra próbálkozom, hátha a mostani tapasztalatokat beépítve a szalag is sikerül. Ha nem, akkor majd kötök rá :)
A recept innen volt, de nem raktam hozzá az összes tejet, mert így is nehezen állt össze a tészta. Valószínűleg itt rontottam el, mert így nem volt annyira lágy a fánk, másnapra kifejezetten kemény lett. Legközelebb szerintem a kenyérsütő gépemre bízom a dagasztást, hátha ügyesebb lesz, mint én!
Azért ne féljetek belevágni! Én addig fogok próbálkozni, míg nem sikerül tökéletesre. (Remélem nem kell várnom ezzel ősz öregasszony koromig..)

2 megjegyzés:

  1. Épp tegnap jutott eszembe, hogy milyen régen ettem fánkot, finom őszibarack lekvárral. :P:)
    Jáj, csak a porcukor ne lenne rajta!:))

    VálaszTörlés
  2. Csak ezen a három fánkon volt porcukor :P Amúgy még a krémes tetejéről is leszedem, csak a kép kedvéért bűnöztem :)

    VálaszTörlés