2013. augusztus 31., szombat

Túrófánk

Sziasztok!

Az egyik kedvenc édességem a túrófánk. Már évek óta nem sütöttem a tej- és tojásallergia miatt, de most végre újra csináltam, és természetesen osztatlan sikert aratott a gyerekeknél is. Íme a recept:

Hozzávalók: 
25 dkg túró
1 dl tejföl
3 tojás
csipet só
kevés cukor
20 dkg rétes vagy fehér liszt
fél csomag sütőpor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukrot és a sót a tojások sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót és a felvert tojásfehérjét, végül pedig a sütőporos lisztet. Forró olajba kicsi fánkokat szaggatunk, és szép aranybarnára sütjük. Én a kész fánkokat fahéjas porcukorba szoktam forgatni még úgy melegen (!), de lehet hagyományosan lekvárral is enni, vagy kakaós porcukorba forgatni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése