2013. július 20., szombat

Labirintus

Sziasztok!

Ma délelőtt strandoltunk Sándorfalván, aztán pedig, ha már irányban voltunk, tovább mentünk Ópusztaszer felé. De nem az Emlékparkot néztük meg, hanem a Csillagösvény Labirintust.
Egy vesszőből font fallal kialakított labirintussal kezdtük. Ez a könnyebb, vagy legalábbis rövidebb, 1200 méter, ha a jó utat választod. Nekünk persze nem sikerült :) Elég sokat bolyongtunk, volt olyan hely, ahol többször is jártunk, és én már kezdtem kétségbe esni, hogy ott ragadunk, de végül csak sikerült kijutni! Nagyon izgalmas volt. 
A másik labirintus hosszabb, 3,5km, ott bokrok képezik a falat, de át lehet látni rajta, így néha láttuk, hogy egy út zsákutca-e. Ennél a labirintusnál vannak útelágazások, ahol kérdések segítik a választást. Ha rosszul válaszolsz, mehetsz pluszba pár métert. A bejáratnál választani lehet, hogy állatos, vagy történelmi kérdéseket szeretnél. Ezeket egy lapon megkapod, a táblákon pedig betűk vannak, az alapján lehet beazonosítani a kérdést. Mi az állatosat kértük, mert töriből soha nem voltam jó, de legközelebb azt próbáljuk majd ki, mert ebben csupa madaras kérdés volt, szóval a töri lehet mégis egyszerűbb lett volna.. Sokkal izgalmasabb lesz ez a labirintus, ha megnőnek a bokrok. Meg árnyékosabb is.. Persze nem délben kell menni, ahogy mi tettük. Szerencsére néhol vízpermet hullik, az életmentő ilyen melegben. És egy jó tanács: érdemes sok vizet vinni, ha az ember kánikulában vág neki a labirintusnak, mert mi kb 1 órát voltunk a nagyban, és a kicsi is legalább 15perc volt. Árnyék nincs, csak a hidak alatt lehet kicsit elbújni a napocska elől.
Van egy érdekes kis játszótér is a parkban, büfé, és mindenféle logikai és ügyességi játék. Gyakorlatilag egy egész napot el lehet itt tölteni.
A belépő felnőtteknek 1400Ft, gyerekeknek 4 éves kortól 1100Ft. Ha előtte valaki az Emlékparkban járt, akkor csak 950Ft-ot kell fizetnie a labirintusokért. 
Én nagyon elfáradtam a sok gyaloglástól, gyerekcipeléstől és melegtől, de azért megérte elmenni, főleg a kicsi labirintus miatt. Az nagyon kalandos, a nagy a végére egy kicsit erőltetett menethez hasonlított, jó volt megérkezni a végállomásra.
Jó útkeresést nektek is!
A bejárat

Fűzfafonat labirintus sok csigabiga vonallal
A sövénylabirintus térképe - persze ez a végállomás :)
Néhol hidakon kell átkelni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése