2013. május 28., kedd

Lombkorona sétány

A minap kedves férjuram kitalálta, hogy kiránduljunk el Makóra. Makóra? Miért pont oda? - kérdeztem én. Mert közel van. De hát mi a csuda van ott a Hagymatikum Fürdőn kívül? Rögtön fel a netre, és csodák csodája, pont május elején nyílt egy különleges látványosság, a Lombkorona Sétány.

Neki is vágtunk hát, hogy meghódítsuk.

Ez a feljárat a sétányra

A "rendes" út mellett van 3 kicsit izgalmasabb is a kalandvágyóbbak kedvéért. Az első egy kis lájtos függőhíd.
A második már kicsit izgalmasabb. Elsőszülöttem szurkol épp az apukájának.

A hagyma formája pihenő

A felmászók jogos jutalma a csúszda. Kisfiamnak nem kellett kétszer mondani, nagybácsival csúsztak egy nagyot.

Leérkeztek a bátor csúszók.


Lementünk a Maros partra
A sétány a Maros partján található. A GPS koordináták fent vannak a honlapon. Az autóknak van egy kialakított parkoló, közel a bejárathoz. Két piknik asztal várja rögtön a turistákat, ha elfáradtak volna az autótól idáig :) Mi rögtön uzsonnázással kezdtünk.. Aztán neki lehet vágni a lépcsőknek. A képeken látszik a háromból két alternatív útvonal - a függőhíd, és egy korongos út. A korongok sajnos nem mozognak, pedig úgy izgibb lenne :) A harmadiknál konkrétan a hálóban kell menned. Erről nem teszek fel képet, legyen meglepetés :D
A csúszda a toronyból indul. Miután lent leraktam édes terhemet, visszamásztam a tetejére, hogy én is csúszhassak egyet. 200Ft-ba kerül a csúszás, illetve egy pokróc bérlése, amit alád tesznek, hogy jobban csússz. A képen is látszik, hogy van egy elég meredek rész. Na, az volt a legjobb! Természetesen. A végén sajnos még a zárt részben megáll az ember, és onnan pókjárásban kell kikászálódni, ami nem túl vagány. Gondolom azért csinálták így, nehogy valaki kirepüljön a csúszdából, de ez nagyban lerontja az élményt. Kevésbé hosszú kifutó szakasszal is elég biztonságos lett volna szerintem. Azért mindenképp érdemes kipróbálni, ha már ott van az ember.
A kicsi lányom a csúszda végénél lévő homokozót élvezte a legjobban.
A csúszás kipihenése után elsétáltunk a Maros-parti strandhoz. Itt található a Maros Kalandpart is. Most nem próbáltuk ki, de ami nagyon izgalmasnak tűnt, az a Maros felett átívelő canopy. Na, azt egyszer tuti kipróbálom!
Nagyon jó kis délutánt töltöttünk itt. Egy negatívumot tudok felhozni (a csúszdából való kimászás mellett :) ), ez pedig a szúnyogok jelenléte.. De ezt vízparton sajnos nehéz megúszni. Csodával határos módon azonban megúsztuk szúnyogcsípés nélkül. Lehet, hogy csak hímek voltak? :)
Fájl:Culex sp larvae.png
szúnyog lárvák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése